Jalkineet | Fysioterapia-konsultit FTK Oy Helsinki

Jalkineet

Sopivien jalkineiden löytäminen voi olla haastavaa varsinkin, jos jaloissa on virheasentoja tai vaikka reilusti kokoeroa pituudessa tai leveydessä. Usein esimerkiksi diabetesta tai nivelreumaa sairastavien jalkaongelmat vaativat erityisjalkineita, mutta vaivaisenluita, vasaravarpaita ja turvotuksia on monilla perusterveilläkin. Kauttamme on tilattavissa erityisjalkineita, joissa huomioidaan jalkojen ja varpaiden asennon tai apuvälineiden vaatima ylimääräinen tila, tukevuus tai materiaalin joustavuus. Kaikkia erityisjalkineita varten jaloista otetaan tarkat mitat, jotta löydetään tai valmistetaan oikea lesti ja jalkineesta saadaan oikean kokoinen ja mallinen. Mittojen oton yhteydessä tehdään myös aina huolellinen jalkojen tutkiminen sekä kuormittamattomana että kuormitettuna. 

 

Tehdasvalmisteiset erityisjalkineet

Tehdasvalmisteisia erityisjalkineita on saatavilla erikokoisina erilaajuisilla lesteillä. Jalkineet valitaan kenkätoimittajan valmiista mallistosta jaloista otettujen mittojen mukaan. Jalkineissa on aina runsas tila tukipohjallisia ja muita jalkojen apuvälineitä varten. Valittavissa on sekä ulko- että sisäjalkineita. Tehdasvalmisteisten erityisjalkineiden toimitusaika on  2-3 viikkoa.  

 

Ortopediset mittajalkineet

Ortopedisiä mittajalkineita käytetään, kun tehdasvalmisteisista jalkineista ei löydetä riittävää ratkaisua jalkojen ongelmaan, mutta toisaalta täysin yksilöllistä kenkääkään ei tarvita. Mittajalkineeseen voidaan esimerkiksi tehdä lisätilaa varvasongelmien, haavojen tai turvotuksen vuoksi.  Mittajalkineiden toimitusaika on 3-5 viikkoa. 

 

Yksilölliset ortopediset jalkineet

Yksilöllisiä jalkineita tarvitaan, jos jalkojen asettamia erityisvaatimuksia ei voida tehdasvalmisteisilla jalkineilla täyttää. Yksilöllisiä jalkineita varten jaloista otetaan aina mittojen lisäksi myös kipsinauhalla malli. Näiden perusteella tehdään asiakkaalle oma, yksilöllinen kenkälesti. Jalkineet suunnitellaan yhteistyössä jalkaterapeutin/apuvälineteknikon ja kenkien valmistajan kanssa asiakkaan toiveita kuunnellen. Ulkonäön suhteen lähes kaikki on mahdollista, kunhan edelleen huomioidaan jalkojen hyvinvoinnin edellytykset. Yksilöllisiin jalkineisiin tehdään aina myös yksilölliset tukipohjalliset. Toimitusaika yksilöllisille ortopedisille jalkineille on 4-6 viikkoa.

 

Ajanvaraukset puhelimitse 020 779 8740